Un forum dedicat plăcerii de a scrie.
 
AcasaPortalFAQInregistrareConectare

Distribuiţi
 

 Oglinda

In jos 
AutorMesaj
Von
Founder
Founder
Von


Oglinda Empty
MesajSubiect: Oglinda   Oglinda Icon_minitimeDum 22 Iun 2014 - 6:18

Oglinda
Doar o iluzie
          Ce ciudat..Niciodata nu ne-am văzut chipul în mod direct; ne-am observat figura în poze sau am văzut reflexia ei. Nu ne-am văzut fața cu proprii ochi. Nu știm exact cum ne privesc alții. Nu știm cum apărem în ochii lor. Tot ce cunoaștem despre noi este reflexia figurii noastre. Și, totuși, de unde știm că reflexia noastră înfățișează adevăratul nostru trup?

                M-am gândit să încerc ceva.

                Timp de treizeci de minute m-am privit încontinuu în oglindă, încercând să-mi dau seama exact cum arăt. Ca de fiecare dată, privesc în adâncul unor ochi negri, blajini, lipsiți de luciu, ascunși în spatele unor șuvițe dense, păcurii. Cobor pupilele: un nas mic, ușor borcănat și o gură mică, cu buzele bine definite, așezate proporționat pe tenul pal și uscat, împroșcat de pistrui. Doar atât știu despre chipul meu. Cel puțin, cred că este chipul meu.

                De treizeci de minute privesc în continuu în același punct, în presupusul ochi drept. Aceleași mișcări ușoare ale pupilei, același ritm al clipitului. Așa cred.

                Ridic ușor fotografia de referință de pe masa din dreaptă mea: aceleași trăsături, puțin distorsionate. Privirea mi se plimbă rapid dinspre fotografie spre oglindă, și viceversa.

                Hmm, surâd încet. Expresia mea mă amuză: puțin derutată, cu ochii mari și gura întredeschisă. Nicio asemănare cu expresia curentă: nesigură, monotonă.

                Poate, nu știu, chiar așa arătam. Să fii crezut atâta timp că nu știu cum arăt, că sunt total diferită față de reflexia mea în oglindă... O mare iluzie. Să credem că mintea ne alterează imaginea față de sine? O glumă.

                Mă uit înapoi în acele adâncimi. Doar că observ că relfexia mea a clipit. Iar eu nu clipisem. Să fie, oare, efectul xanax-ului? Nu am avut halucinații până acum. Mă îndepărtez câțiva păși și verific din nou oglinda. Chiar dacă efectuam mișcări ciudate, reflexia le imită în același timp. Poate, doar mi s-a părut?

        Ceasul începe să sune. Este miezul nopții. Ar trebui să mă culc, până nu ajung să am halucinații. Îmi întorc privirea spre oglindă, să mă asigur că totul este normal; mă răsucesc, sting lumina și mă așez pe pat, între așternuturile aspre și reci.
 
                De când cu depresia, nu-mi pot da seama ce este real și ce este imaginație. Doctorul a spus să ignor orice mi se pare ieșit din comun. E doar în mintea mea.  

                Hmm, de aș adormi și eu o dată mai repede...Nu simt nici oboseală, nici energie. Vreau doar să stau. Rotesc capul și îmi plimb privirea prin toată încăperea întunecată, unde nu se distingea decât fereastra închisă. Luna era aproape plină; mă cam deranja. Oricum aș face, privirea mi se oprește mereu înspre oglindă. Ca în fiecare noapte, cercetez chipul întunecat, aflat paralel cu mine, până adorm.

                Cert e că am auzit un zgomot puternic și m-am trezit. Părea a fi un ciocănit. Două ciocănituri urmate de o pauză, apoi trei ciocănituri, și tot așa, în continuu. Ceasul indică ora trei și patruzeci și șase de minute. Cam târziu pentru o vizită.  
Mi-este așa lene să verific cine poate fi încât îl las să ciocăne în continuu. Dar, de cinci minute tot continuă.

                Oftez, mă ridic și mă îndrept spre ușă dar mă opresc în mijlocul camerei: ciocănitul nu venea dinspre ușă. Cel puțin, nu părea că cineva ciocăne într-o bucată de lemn. Următorul meu gând a fost să verific fereastra. Dar cine putea să bată în geamul unei locuințe aflate la etajul trei? Oare, să fie vântul care lovește crengile copacului de afară de geamul meu? Deschid fereastra: nimic. Apoi mi-am dat seama.
 
 
     


        Ciocănitul venea dinspre oglindă.

Sus In jos
 
Oglinda
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Midnight Delight :: Creaţiile voastre :: One-Shots :: One-Shots finalizate-
Mergi direct la: